Arsim Faqe: 3 nga 23

Kush paguan për studimet: Tatimpaguesit apo studentët?

Kush paguan për studimet: Tatimpaguesit apo studentët?

Arsimi i lartë është i gabuar shpesh për investime private për të cilat çmimi paguhet nga individët.

Më shumë »
Njeriu që bëhet inxhinier në fakultetin që e ka pastruar me vite

Njeriu që bëhet inxhinier në fakultetin që e ka pastruar me vite

Disa tregime të kinematografisë realizohen edhe në jetën reale

Më shumë »
Pse përdorimi i forcës ndaj fëmijëve është i dëmshëm?

Pse përdorimi i forcës ndaj fëmijëve është i dëmshëm?

Një analizë e re e 50 viteve të hulumtimit tregon se goditja e fëmijëve është e keqe për ta.

Më shumë »
Nxënësit Polak do të mësojnë për rëndësinë e Nato-s në vendin e tyre

Nxënësit Polak do të mësojnë për rëndësinë e Nato-s në vendin e tyre

Mësimet do të përfshijë të mësuarit në lidhje me rolin themelor të NATO-s në pavarësinë dhe sovranitetin e Polonisë.

Më shumë »
Si duket mbrendësia e Trenit Francez?

Si duket mbrendësia e Trenit Francez?

Si duket mbrendësia e Trenit Francez?

Më shumë »
Probleme matematikore vetëm për gjeni...Gjejeni X dhe Y

Probleme matematikore vetëm për gjeni...Gjejeni X dhe Y

Përveç kësaj ne ofrojmë një detyrë matematikore.

Më shumë »
Përgjigje e mençur nga një nxënës i shkollës së mesme në testin e gramatikës

Përgjigje e mençur nga një nxënës i shkollës së mesme në testin e gramatikës

Herë pas here, mësuesit janë të ballafaquar me një fëmijë që thjesht rikthen besimin në gjeneratën e ardhshme.

Më shumë »
Rregjistrohuni në kursin më të njohur: "LEARNING HOW TO LEARN"

Rregjistrohuni në kursin më të njohur: "LEARNING HOW TO LEARN"

Kursi ju jep juve akses të lehtë në teknikat e të mësuarit të përdorura nga ekspertët në art, muzikë, letërsi, matematikë, shkencë, sporti dhe disiplina të tjera.

Më shumë »
Vendet me sistemin më të mirë të shkollimit të lartë

Vendet me sistemin më të mirë të shkollimit të lartë

Cilat vende kanë sistemin më të fortë të arsimit të lartë në botë?

Më shumë »
Vendet e punës për të cilat është më vështirë për të gjetur një kandidat në një botë teknologjike

Vendet e punës për të cilat është më vështirë për të gjetur një kandidat në një botë teknologjike

Gjetja e përsosur në marrëdhënien punëdhënës / punonjës është pak si gjetja e një shoku i shpirtit.

Më shumë »
Mënyrë e zgjuar se si një i diplomuar e tregon diturinë e tij të fituar gjatë studimeve

Mënyrë e zgjuar se si një i diplomuar e tregon diturinë e tij të fituar gjatë studimeve

Kohët e fundit u diplomuan një brez i ri i studentëve në vend, dhe e njëjta ndodh në kontinente të tjera, si SHBA.

Më shumë »
Ndalohet ulja e studentëve djem dhe vajza njëri pranë tjetrit

Ndalohet ulja e studentëve djem dhe vajza njëri pranë tjetrit

Një universitet në Pakistan ndaloi uljen e djemve dhe vajzave në kampus njëri pranë tjetrit për shkak të thyerjes së "normave kulturore islame". Universiteti në fjalë është "Sargoda", i cili gjendet në Lahor.

Më shumë »
Detyra e matematikës që ka hutuar dhe të rriturit

Detyra e matematikës që ka hutuar dhe të rriturit

Kjo është detyra e re që doli në internet dhe ka ngatërruar edhe të rriturit. A mundeni ju t'a zgjidhni këtë detyrë?

Më shumë »
Urdhëri i Obamës që ndau qëndrimet e botës

Urdhëri i Obamës që ndau qëndrimet e botës

Administrata e kryetarit amerikan Barak Obama ka dërguar letër në çdo shkollë në SHBA ku shkruhet që prej tani u lejohet fëmijëve me transgjini të përdorin tualetin sipas ndjenjës personale të identitetit gjinor, dhe jo sipas gjinisë biologjike.

Më shumë »
A mund të zgjidhni këtë detyrë për fëmijët e klasës së dytë?

A mund të zgjidhni këtë detyrë për fëmijët e klasës së dytë?

Një detyrë matematikore e dizajnuar për fëmijët shtatë-vjeçar ka ngatërruar mijëra të rriturit në mbarë botën.

Më shumë »
Si kopjohet gjatë provimit në Tajlandë?

Si kopjohet gjatë provimit në Tajlandë?

Provimet në Fakultetin e Mjeksësisë në Tajlandë janë anuluar pasi studentët janë kapur duke kopjuar, duke përdorur pajisje të përparuara për kopjim.

Më shumë »
Detyra më e mirë e shtëpisë punuar nga një mësuese

Detyra më e mirë e shtëpisë punuar nga një mësuese

Tom Jenny, nga shkolla fillore Baklberi Anglisë, është një mësuese për të mësuar 10 dhe 11 vjeçarët.

Më shumë »
Çfarë nuk duhet të bëni, përderisa jeni në kërkim të një vendi pune?

Çfarë nuk duhet të bëni, përderisa jeni në kërkim të një vendi pune?

Nëse kërkoni punë tashmë disa kohë, sigurisht që jeni nën stres.

Më shumë »
Pse librat si "Game of Thrones" janë të rrezikshëm për fëmijët?

Pse librat si "Game of Thrones" janë të rrezikshëm për fëmijët?

Arsimtari Grejam Vajting nga shkolla private Akorn në Nilsvort, ka kërkuar nga nxënësit e tij të mos i lexojnë librat si "Game of Thrones", duke thënë që ato mund ta dëmtojnë "trurin ndjeshëm të nënvetëdijes", ndërsa të njejtën e rekomandon edhe për "Lord of the rings", "The hunger games" dhe "Harry Potter" sepse shkaktojnë "sjellje të vështirë tek fëmijët"

Më shumë »
Fëmijët hiperaktiv ndoshta janë vetëm fëmijët më të vegjël në klasë

Fëmijët hiperaktiv ndoshta janë vetëm fëmijët më të vegjël në klasë

Shumë fëmijë me diagnozë të sindromit çrregullim i vëmendjes (ADHD) janë vetëm më të vegjël se shokët dhe shoqet e tyre të klasës, thonë shkencëtarët nga Tajvani. Duke analizuar të dhënat e 400.000 fëmijëve, shkencëtarët kanë vënë re që ata të lindur në gusht kanë gjasa pothuajse dyfish më të mëdha për këtë çrregullim, sesa ata të lindur shtatorin e kaluar.

Më shumë »