Arsim Faqe: 2 nga 23

Fëmijët duhet të mësojnë të mendojnë në mënyrë kreative, dhe ne u mësojmë të kundërtën

Fëmijët duhet të mësojnë të mendojnë në mënyrë kreative, dhe ne u mësojmë të kundërtën

"Arsimi nuk është një grup i fakteve, por një mënyrë e të menduarit," tha profesori dhe fizikant teorik Lawrence Krauss.

Më shumë »
Universitetet më të mira Evropiane për master në Administrim Biznesi

Universitetet më të mira Evropiane për master në Administrim Biznesi

Magistratuata në Administrim Biznesi të ju ofron paga të larta dhe paga më të larta në botën e biznesit.

Më shumë »
Si prindërit krijojnë fëmijë narcizoid?

Si prindërit krijojnë fëmijë narcizoid?

Për herë të parë, shkencëtarët kanë vendosur që të përgjigjen në pyetjen: Si mund njerëzit të bëhen narcizoid?

Më shumë »
"Universiteti fluturues" - arsyeja e dashurisë së Marija Kirit ndaj shkencës

"Universiteti fluturues" - arsyeja e dashurisë së Marija Kirit ndaj shkencës

Marija Kiri njihet me hulumtimin e saj në fushën e radioaktivitetit. Ky hulumtim, gjegjësisht letra në të cilën është i shkruar, ende është radioaktive, më tepër se një shekull më pas.

Më shumë »
Me mijëra motra medicinale kanë mashtruar në provim

Me mijëra motra medicinale kanë mashtruar në provim

Me mijëra motra medicinale janë kapur duke mashtruar në test, dhe ekspertët kanë frikë që kjo mund të shkaktojë pasoja fatale mbi pacientët. Kanë dorëzuar ese të cilat kanë qenë të shkarkuara nga uebfaqe plagiaturë.

Më shumë »
Google krijoi pajisje të re arsimore

Google krijoi pajisje të re arsimore

Google Cast for Education është një aplikacion i ri nga Google për të ndihmuar mësuesit dhe studentët të ndajnë ekranet e tyre nga një shfletues Chrome në një tjetër pa tel.

Më shumë »
Njihuni me nxënësin 68-vjeçar i cili ju këshillon që asnjëherë nuk është vonë

Njihuni me nxënësin 68-vjeçar i cili ju këshillon që asnjëherë nuk është vonë

Çdo mëngjes, Durga Kami vesh uniformën shkollore dhe përgatitet për një ditë në shkollë. Për dallim nga nxënësit tjerë në klasën e 10të, Durga Kami është 68-vjeçar.

Më shumë »
Shkolla gjermane pa nota, tabela dhe plan-program arsimor

Shkolla gjermane pa nota, tabela dhe plan-program arsimor

Qendra evangjeliste shkollore në Berlin është shkollë private ku nxënësit shijojnë lirinë e madhe arsimore. Kjo shkollë u theksua veçanërisht me të diplomuarit e tyre.

Më shumë »
Si munden arsimtarët t'ju ndihmojnë nxënësve të qetë të dallohen?

Si munden arsimtarët t'ju ndihmojnë nxënësve të qetë të dallohen?

Kur Lili Sham ka qenë e vogël, ka pasur frikë të flasë në orë të mësimit. Jo sepse nuk ka pasur asgjë për të thënë, por thjesht sepse është e qetë. Në çdo mbledhje prindore është përsëritur kjo vërejtje.

Më shumë »
Shteti që ka bllokuar "Facebook" dhe "Twitter" për shkak maturës shtetërore

Shteti që ka bllokuar "Facebook" dhe "Twitter" për shkak maturës shtetërore

Një shtet të vërtetë të marrë masa ekstreme gjatë testeve të shkollave të mesme.

Më shumë »
Pamje prej 360 shkallëve në hapësirat legjendare të Harvardit

Pamje prej 360 shkallëve në hapësirat legjendare të Harvardit

Universiteti "Harvard" është një ndër më të mirët në botë. Vazhdimisht gjendet në dhjetë universitetet e para në rang listat botërore dhe llogaritet si universiteti më i vështirë në SHBA. Por, përvoja e të qenit student këtu është e pazavendësueshme.

Më shumë »
Ilon Musk njoftoi fillimin e kolonizimit të Marsit

Ilon Musk njoftoi fillimin e kolonizimit të Marsit

Ai është ndoshta i vetmi person që ne besojmë se do të na çojnë larg në Mars.

Më shumë »
Tolstoi: Prindërit tolerojë metat e tyre, nuk duan t'i shohin tek fëmijët

Tolstoi: Prindërit tolerojë metat e tyre, nuk duan t'i shohin tek fëmijët

Çdo vështirësi në edukim vjen nga prindër të justifikuar të metat e tyre, duke mos dashur për të parë ato tek fëmijët.

Më shumë »
Nxënësja ka krijuar një dizajn të ri për tabelën periodike që tregon problemet e botës

Nxënësja ka krijuar një dizajn të ri për tabelën periodike që tregon problemet e botës

Nxënësja 17-vjeçare nga India u kujtua në mënyrë imagjinative për të kujtuar të gjitha elementet e tabelës periodike të kohës së saj në kimi.

Më shumë »
Animacione që do t'ju ndihmojnë ta kuptoni më mirë matematikën

Animacione që do t'ju ndihmojnë ta kuptoni më mirë matematikën

Matematika nuk është e lehtë për secilin. Ka njerëz që e kuptojnë dhe ju shkon mirë, por për shumicën e njerëzve paaraqet problem të vërtetë. Ky animacion i thjeshtë mund tju ndihmojë ta kuptoni më mirë tërë konceptin e matematikës.

Më shumë »
Të gjitha diplomat para Sistemit të Bolonjës do të jenë ekuivalente me studimet master

Të gjitha diplomat para Sistemit të Bolonjës do të jenë ekuivalente me studimet master

Senati i Universitetit të Sarajevës miratoi një rregull të rëndësishme për diplomat e fituara para zbatimit të Sistemit të Bolonjës.

Më shumë »
Japonezi 96-vjeçar - i diplomuari më i vjetër në botë

Japonezi 96-vjeçar - i diplomuari më i vjetër në botë

Një njeri 96-vjeçar nga Japonia u shpall i diplomuari më i vjetër në botë.

Më shumë »
Muri i universitetit më të madh në Meksikë

Muri i universitetit më të madh në Meksikë

Universiteti Kombëtar Autonom i Meksikës është universiteti më i madh në Amerikën Latine dhe një nga universitetet kryesore të kontinentit.

Më shumë »
A mund ta zgjidhni detyrën e shtëpisë të nxënësve 10-vjeçar nga Britania e Madhe?

A mund ta zgjidhni detyrën e shtëpisë të nxënësve 10-vjeçar nga Britania e Madhe?

Ndoshta jeni mësuar ti shikoni këto pyetje hutuese matematikore të cilat shpesh shfaqen në internet, por kjo detyrë vërtet ka hutuar shumë prindër në Britaninë e Madhe.

Më shumë »
Sa vlen diploma e fakultetit për studentët amerikan?

Sa vlen diploma e fakultetit për studentët amerikan?

Studentët në SHBA paguajnë me mijëra dollarë për kthimin e borxheve për studime. Shumë hulumtime tregojnë që arsimi i lartë është i domosdoshëm për një jetë mesatare.

Më shumë »