Arsim Faqe: 1 nga 22

13 shkolla inovative, ku ju do të doni të mësoni

13 shkolla inovative, ku ju do të doni të mësoni

Shikoni dhe do te kerkoni qe te ktheheni perseri ne bankat tuaja shkollore, sepse nje inovacion i tille ja vlen.

Më shumë »
Si të shmanget "lugina e vdekjes" e Arsimit?

Si të shmanget "lugina e vdekjes" e Arsimit?

Në vitin 2003 ai ishte zgjedhur si më i miri, dhe libri i tij "The Element: How finding your passion changes everything" është përkthyer në 21 gjuhë.

Më shumë »
Në cilat vende duan më së shumti të studiojnë studentët ndërkombëtarë?

Në cilat vende duan më së shumti të studiojnë studentët ndërkombëtarë?

Studimi jashtë kufijve të atdheut mund të na mësojë shumë gjëra të reja.

Më shumë »
Me reklamë false për festa deri tek oferta për punë

Me reklamë false për festa deri tek oferta për punë

Jo më kot thotë se duhet të kemi guximin për të lënë një përshtypje të mirë.

Më shumë »
Profesoresha Universitare nga Spliti hodhi 2,000 euro nga dritarja

Profesoresha Universitare nga Spliti hodhi 2,000 euro nga dritarja

Profesoresha Universitare nga Spliti hodhi 2,000 euro nga dritarja

Më shumë »
Interesimi i madh i studentëve kosovarë për programet SEAVUS Qendra për Arsim dhe Zhvillim

Interesimi i madh i studentëve kosovarë për programet SEAVUS Qendra për Arsim dhe Zhvillim

Interesimi i madh i studentëve kosovarë për programet SEAVUS Qendra për Arsim dhe Zhvillim

Më shumë »
Njihuni me fizikantin 12 vjeçar

Njihuni me fizikantin 12 vjeçar

Universiteti prestigjioz Canadia pranoi një djalë 12-vjeçar nga studimet Indonezi në fizikë.

Më shumë »
Kënga e krijuar vetëm për njohësit e vërtetë të gjuhës angleze

Kënga e krijuar vetëm për njohësit e vërtetë të gjuhës angleze

Në vitin 1922, poeti holandez Gerard Knolls Trent shkroi këngën e madhe "The Chaos", e cila përmban rreth 800 parregullsi në anglisht.

Më shumë »
Arsimtarja me ide të mrekullueshme

Arsimtarja me ide të mrekullueshme

Njëra nga kokëdhembjet më të mëdha për nxënësit dhe prindërit janë detyrat e shtëpisë kur vjen fundi i pushimeve verore. Fëmijët ankohen për problemet matematikore, ndërsa prindërit e tij mundohen të rikujtohen se çfarë kanë mësuar para disa dekadave.

Më shumë »
Zbuloni a mundeni të kaloni provimin pranues të Kembrixhit

Zbuloni a mundeni të kaloni provimin pranues të Kembrixhit

Universiteti "Cambridge" vendosi që provimin pranues për t'a bërë shumë më të vështirë.

Më shumë »
Përdorimi i lapsit dhe stilolapsit në klasë nuk do të zhduket

Përdorimi i lapsit dhe stilolapsit në klasë nuk do të zhduket

Mjeti i ri "Microsoft Surface Pen" ofron një eksperiencë të madhe të mësuarit tek fëmijët.

Më shumë »
Fëmijët duhet të mësojnë të mendojnë në mënyrë kreative, dhe ne u mësojmë të kundërtën

Fëmijët duhet të mësojnë të mendojnë në mënyrë kreative, dhe ne u mësojmë të kundërtën

"Arsimi nuk është një grup i fakteve, por një mënyrë e të menduarit," tha profesori dhe fizikant teorik Lawrence Krauss.

Më shumë »
Universitetet më të mira Evropiane për master në Administrim Biznesi

Universitetet më të mira Evropiane për master në Administrim Biznesi

Magistratuata në Administrim Biznesi të ju ofron paga të larta dhe paga më të larta në botën e biznesit.

Më shumë »
Si prindërit krijojnë fëmijë narcizoid?

Si prindërit krijojnë fëmijë narcizoid?

Për herë të parë, shkencëtarët kanë vendosur që të përgjigjen në pyetjen: Si mund njerëzit të bëhen narcizoid?

Më shumë »
"Universiteti fluturues" - arsyeja e dashurisë së Marija Kirit ndaj shkencës

"Universiteti fluturues" - arsyeja e dashurisë së Marija Kirit ndaj shkencës

Marija Kiri njihet me hulumtimin e saj në fushën e radioaktivitetit. Ky hulumtim, gjegjësisht letra në të cilën është i shkruar, ende është radioaktive, më tepër se një shekull më pas.

Më shumë »
Me mijëra motra medicinale kanë mashtruar në provim

Me mijëra motra medicinale kanë mashtruar në provim

Me mijëra motra medicinale janë kapur duke mashtruar në test, dhe ekspertët kanë frikë që kjo mund të shkaktojë pasoja fatale mbi pacientët. Kanë dorëzuar ese të cilat kanë qenë të shkarkuara nga uebfaqe plagiaturë.

Më shumë »
Google krijoi pajisje të re arsimore

Google krijoi pajisje të re arsimore

Google Cast for Education është një aplikacion i ri nga Google për të ndihmuar mësuesit dhe studentët të ndajnë ekranet e tyre nga një shfletues Chrome në një tjetër pa tel.

Më shumë »
Njihuni me nxënësin 68-vjeçar i cili ju këshillon që asnjëherë nuk është vonë

Njihuni me nxënësin 68-vjeçar i cili ju këshillon që asnjëherë nuk është vonë

Çdo mëngjes, Durga Kami vesh uniformën shkollore dhe përgatitet për një ditë në shkollë. Për dallim nga nxënësit tjerë në klasën e 10të, Durga Kami është 68-vjeçar.

Më shumë »
Shkolla gjermane pa nota, tabela dhe plan-program arsimor

Shkolla gjermane pa nota, tabela dhe plan-program arsimor

Qendra evangjeliste shkollore në Berlin është shkollë private ku nxënësit shijojnë lirinë e madhe arsimore. Kjo shkollë u theksua veçanërisht me të diplomuarit e tyre.

Më shumë »
Si munden arsimtarët t'ju ndihmojnë nxënësve të qetë të dallohen?

Si munden arsimtarët t'ju ndihmojnë nxënësve të qetë të dallohen?

Kur Lili Sham ka qenë e vogël, ka pasur frikë të flasë në orë të mësimit. Jo sepse nuk ka pasur asgjë për të thënë, por thjesht sepse është e qetë. Në çdo mbledhje prindore është përsëritur kjo vërejtje.

Më shumë »
E mëparshme 1234567 ... 22 E ardhshme