Nga vijnë ushqimet që ne hamë?

 
Shumica e ushqimeve që nekonsumojnë çdo ditë importohen nga vendet e tjera. Ajo tregon se sa i lidhur është sistemi global i ushqimit.Harta interaktive që tregon ushqime të ndryshme, nga ku vijnë dhe ku ata janë prodhuar më mirë. Duke shfaqur dhe infografikun interaktiv të ushqyerit dhe të prodhimit. Çdo rajon ka një ngjyrë që përfaqëson "shtëpi" të lashta dhe ato ngjyra janë të lidhur me rajonet e tjera për shkak të rëndësisë së këtyre kulturave në prodhimin bujqësor në rajone të tjera.

Mollë, manaferrat dhe kokrrat janë rritur në Evropën veriperëndimore.Dhe Afrika Perëndimore furnizon botën me produkte semkaste, rrënjët e ëmbëla dhe bishtajore - të gjitha produktet që janë ekskluzive për rajonin.Azia Lindore dhe perëndimore prodhon ushqim - nga bajame, grurë dhe vaj pluhur, fiq, piper dhe bimë.

Sipas të dhënave të marra nga Indeksi Global për ushqim në vitin 2015, disa nga njerëzit më të urritur jetojnë në Azi dhe Afrikën Perëndimore, edhe pse ata kanë eksportuar me ushqim për pjesën tjetër të botës.
 
Data e shpalljes 31.07.2016 në kategorinë Ekonomia
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook