Pa nënën askund- Pse fëmijët e vegjël janë të lidhur kaq shumë pas prindërve?

 


I kuptueshëm është fakti se fëmijët e vegjël janë aq të lidhur me prindërit e tyre. Megjithatë, ka disa karakteristika të ndjenjave të fëmijëve ndaj prindërve të tyre.

Për fëmijët e vegjël mami dhe babi janë njerëzit më të mirë në botë. Si ata shfaqin ndjenjat e tyre?

Dashurinë fëmijërore dhe ndjenjat e e sinqerta shumica e fëmijëve fillojnë të shprehin moshën 3 vjeçare dhe kjo zgjat deri në 6 vjet. Fëmija e di se çfarë është e gabuar dhe çfarë është e dënueshme dhe zbaton atë ndryshe. Gjatë kësaj periudhe djemtë dhe vajzat mësojnë në lidhje me rolin e tyre në të ardhmen në jetë. Ata marrin pjesë në punët e shtëpisë dhe të mësojnë se si të përballen dhe se si për të përmbushur përgjegjësitë e tyre. Pikërisht këtu qëndrojnë edhe parimet e kafshëve që ata kanë nevojë për të mësuar.

Nëse njëri prind nuk është me fëmijën, atëherë fëmija ka gjasa për të zhvilluar një frikë të caktuar dhe të ketë një gjumë të shqetësuar. Gjithashtu, fëmijët mund të shfaqin pronësinë e caktuar, dhe kjo zakonisht ndodh kur ata janë xheloz për një prind.

Si të ndryshoni këtë sjellje? Ju duhet të jeni të durueshëm me fëmijët tuaj dhe për të mësuar vazhdimisht duhet të përballeni me probleme. E kur fëmijët mund të kuptojnë se prindërit e tyre do të jenë gjithmonë në anën e tyre, ata vetë marrin një hap drejt zhvillimit të personalitetit të tyre.
 
Data e shpalljes 29.08.2016 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook