Zgjidhja e problemit për qeset plastike

 
Shkencëtarët në Itali mund të kenë gjetur zgjidhje të vogël për një problem të madh: gjetën një krimb që ha qese plastike.Autori i studimit Federica Bertochini,thote se kjo është gjetur rastesisht, sepse nje bletar amater i ka gjetur keto krimba qe hane qese plastike..I kishte vënë disa prej tyre në një qese plastike për largimin e tyre, dhe kur ajo u kthye qeset ishin kafshuar dhe krimbat ikën.

Jo vetëm që mund të hane plastiken, por gjithashtu mund ta kthejnë atë në glycol etilenit. Duhen qindra vjet për qese plastike mesatare për t'u shkatërruar.

Por në qoftë se ajo kthehet në glycol etilen, atëherë, ajo është e shkateruar në tokë dhe në ujë për disa javë.

Nuk është një zgjidhje e përkryer, sepse glycol etilenit në sasi të mëdha është toksike. Por një koloni e këtyre krimbave mund të shkatërrojë qese plastike që përndryshe do të kishin jetuar kohë vërtet të gjatë.
 
Data e shpalljes 29.04.2017 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook