Pajisja që ndryshi jetën e njerëzimit

 
Steve Jobs 34 vjet më parë qëndroi me krenari përpara një kompjuteri të quajtur "Macintosh", i cili u prezantua së pari për publikun. Shfaqja u zhvillua në Qendrën Flint në Kaliforni më 24 janar 1984.Megjithatë, i famshmi "Macintosh" nuk është kompjuteri i parë që erdhi nga Apple. Kete vend e ka Apple 1, i cili doli në korrik 1976.

Interesante, reklama e parë televizive për "Macin" e parë, që u shfaq gjatë gjysmë ore të Super Bowl, u drejtua nga Ridley Scott, njeriu pas Blade Runner dhe Gladiator. Apple Macintosh u emërua sipas llojit të mollës që po rritej në atë kohë në Kanada.

Emri i varietetit është - një nenexhik. Megjithatë, emri origjinal i këtij kompjuteri, për arsye të panjohura, duhet të ketë qenë "Basil" (biçikletë). Shih se çfarë tha Steve Jobs më pas:

 
Data e shpalljes 29.01.2018 në kategorinë Teknologji
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook