Kënga që i bën fëmijët të lumtur

 


Caspar Adim, një ekspert në zhvillimin e fëmijës, dhe Lauren Stewart, një psikolog i muzikës pas kenges e cila është provuar shkencërisht për foshnjat e lumturisë. Ata filluan të eksplorojnë dhe zbuluan se foshnjat përshtaten më mirë me tingujt vokal shpërthyes si "kështu" dhe "ba" se sa me tinguj si "la".

Ekipi mori ndihmë nga kompozitori Imogen Hip, e cila është nënë e një fëmije prej 18 muajsh. Ajo mori tingujt e lumtur të mbledhura në hulumtim, shtoi disa më shumë dhe krijoi një mendje. Kënga përfshin vokal femra, ka një melodi të thjeshtë dhe përsëritëse. Kënga është testuar në 20 fëmijë dhe të gjitha kanë pasur reagime pozitive.

 
Data e shpalljes 28.11.2017 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook