Jetoi në një shpellë për 25 vjet dhe ka krijuar një punë të pabesueshme të artit

 


Në shkretëtirën në veri të New Mexico ju mund të dëgjoni tingujt e gdhendjes - një njeri i kënaqur që punon nën tokë, në një shpellë.

Për 25 vitet e fundit, Ra Paul ka kaluar pikërisht në një shpellë në New Mexico, duke gdhendur një gur dhe duke krijuar art të pabesueshëm. Ai e ka bërë këtë prej vitesh, dhe i vetmi shok i tij ishte kafsha e tij.

nteresante, Ra nuk e sheh veten si një artist, por thjesht si një person që shpreh me pasion ndjenjat e tij. Pas viteve të anonimitetit, Polet u bë subjekt i një filmi dokumentar, për shkak të së cilit drejtori e mbajti me kujdes tre vjet.

Filmi quhet "Cavedigger" dhe u nominua për "Oscar" në kategorinë e shkurtër dokumentare.

 
Data e shpalljes 28.09.2017 në kategorinë Kultura
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook