Si do të duken temperaturat e larta në vitin 2080

 
Një hulumtim i ri i shpallur javën e kaluar në "Environmental health perspectives" paralajmëron katastrofë për SHBA-në, sidomos për Njujorkun, nëse nuk ndërrohen disa gjëra.

trhtt

Në raport shkruan që numri i rasteve të vdekjes mund të rritet pr 3,331 gjer më vitin 2080 nëse popullsia vazhdon të rritet dhe Njujorku nuk bën ndryshime. Nga viti 2000 - 2006, kanë vdekur mbi 600 qytetare të Njujorkut në vit, nga arsye të lidhura me motin e ngrohtë.

Nëse qyteti nuk ndërmerr masa për mënyrën se si përballet me temperaturat e larta në të ardhmen e afërt, autorët e hulumtimit thonë që numri do të ulet në 2,271 raste të vdekjes në vit nga temperaturat e larta.

dfrfrtry

Ata thonë që nëse qyteti i Njujorkut nuk bën ndryshime radikale, numri i të vdekurve do të ulet për 167 në vit, por kjo kërkon ulje të madhe të popullsisë, implementimin e iniciativave të reja si p.sh ngjyrosjen e çative me ngjyrë reflektive për ftohje etj. Nëse ndryshimet nuk bëhen, temperaturat në Njujork do të rriten për disa shkallë deri në vitin 2080.
 
Data e shpalljes 28.06.2016 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook