Noam Chomsky: E vërteta e hidhur për teknologjitë ekonomike Amerikane

 
Muajin e kaluar, Noam Chomsky ka marrë pjesë në një diskutim në Kembrixh në Massachusetts. Chomsky foli për bazat e ekonomisë amerikane dhe rolin kyç të Pentagonit në të."Vendi më i mirë për të parë në mënyrë të qartë është ajo që ndodh kur ajo mbaron. E zgjeruam NATO-n (gjatë kohës së Bush). Bush lëshoi një strategji të re të sigurisë kombëtare dhe tha se çdo gjë do të funksionojë si më parë, por me arsyetime të reja.

Megjithatë, për shkak të përparimeve teknologjike të fuqive të botës së tretë, ajo që ne kemi është një sistem i madh ushtarak, jo për të mbrojtur veten e tyre nga rusët, por për të mbrojtur veten nga përparimet teknologjike të fuqive të botës së tretë. Ata thanë se duhet të mbani atë që ata e quajnë një bazë të mbrojtjes industriale. Është eufizam ekonominë teknologjike, i cili është financuar nga taksapaguesit, në atë që quhet një sistem i tregut. "

Shih se çfarë thotë biseda më poshtë.


 
Data e shpalljes 28.06.2016 në kategorinë Ekonomia
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook