Japonezët ndërtuan çerdhen më gjeniale deri më tani

 
Çerdhja duhet të jetë vend për zbavitje dhe rekreacion, dhe këtë vendosën tua ofrojnë fëmijëve arkitektët japonez.

yuijui

Shumica e fëmijëve janë të lumtur kur bie shi sepse mund të kërcejnë në ujë. Arkitektët kanë përfunduar që vendi më i mirë ku duhet tju lejohet fëmijëve të kërcejnë në ujë dhe për të mos u brengosur për lagien e këpucëve është çerdhja.

ghjuii

258/

Një studio arkitektonike nga Kimamoto ka krijuar çerdhe ku dyshemeja është e bërë në mënyrë që në të mblidhet sasi e madhe e shiut kur bie shi që fëmijët të mund të luajnë. Oborri i çerdhes është krijuar në mënyrë që ta mbledhë ujin e shiut, dhe kështu fëmijët luajnë.

gfjyi

Patinazh gjatë dimrit


Arkitekti kryesor Hibino Sekei ka dizajnuar oborrin që gjatë kohës së thatë vendi të mund të funksionojë si hapësirë për badminton, dhe gjatë dimrit të bëhet patinazh.

uiko0

Përveç kësaj, në çerdhe nxënësit kanë mundësi të sjellin karriget dhe tavolinat e tyre, të cilat i marrin me vete kur dalin nga çerdhja  që të ruhet freskia dhe dinamika e hapësirës.

vfgtyu7


tyu7

 
Data e shpalljes 28.06.2015 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook