Zgjidhje kreative e Islandës për ngadalësimin e shpejtësisë të automobilave

 


Një zgjidhje vërtet emocionuese për sigurinë rrugore është shfaqur në qytetin e vogël të peshkimit të Isfairdir në Islandë. Kalimi i ri i këmbësorëve i tërhequr në 3D jep një iluzion interesant dhe të detajuar optik.

Jo vetëm që ky dizajn inovativ u jep pasagjerëve një ndjenjë të ecjes në ajër, tërheq vëmendjen e shoferëve, e cila me siguri do të zvogëlojnë shpejtësinë pasi të shohin kalimin e këmbësorëve me sa duket lundrues.

Komisioneri Islandez i Mjedisit, Ralph Trila, realizoi projektin pasi kishte parë një të ngjashëm në Nju Delhi të Indisë. Kështu, me ndihmën e kompanisë së artit të rrugës, vizioni i tij u bë realitet.

Source: Icelandic Town Messes With Drivers With This 3D Crosswalk by rumblestaff

 
Data e shpalljes 28.02.2018 në kategorinë Jeta
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook