Katër shkronjat që e stabilizojnë Bitcoin-in

 
Çfarë parashikoni për Bitcoinin dhe kryptovalutat? Mbijetesë apo rënie? Bill Gates tha në një intervistë se bllokimi i teknologjisë është superior ndaj bankave moderne, por Bitcoini nuk do të jetë një sistem dominues.Ekziston një grup njerëzish, besimet e të cilëve kanë të ngjarë të kenë një efekt më të madh në të ardhmen e bitkoins se kushdo tjetër - ata që zgjedhin "hodl". Është një shkurtore nga "hold on for dear life", megjithëse forma origjinale është në të vërtetë drejtshkrimi i gabuar i fjalës "mbajë". Këta janë njerëz që planifikojnë të detyrojnë bitcoin ndërsa pjesa tjetër e botës pranon se vlera e saj është më e madhe.

Kur njerëzit fillojnë shitjen Bitcoin tyre, vetëm "Hodler" do të mbetet dhe janë të gatshëm për të blerë edhe më shumë, e cila do të rrisë përqindjen e posedimit të përgjithshëm të Bitcoin që e drejtë në duart e tyre. Ata presin me durim ditën kur përdorimi i bitcoins do të zbatohet plotësisht në transaksionet e përditshme nëpërmjet një sistemi dixhital.

Një studim i vitit 2017, i kryer nga LandedU, një treg online i kredive studentore, tregoi se çmimi mesatar për të cilin shitësit do të shisni ishte $ 200,000 për bitcoin. Natyrisht, nuk ka asnjë mënyrë për të gjetur se sa në të vërtetë janë këta njerëz, sidomos në situata të tilla si në janar kur bitcoini ra nga një lartësi prej 17,000 deri në 10,000 dollarë.

Megjithatë, duket se çdo proces i përpiktë i vlerësimit të bitkoin duhet të merret parasysh në bazën e monedhave të vogla, tek besimtarët e vërtetë të "hold on for dear life''
 
Data e shpalljes 28.01.2018 në kategorinë Teknologji
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook