Përfaqësuesit e parlamentit evropian kërkojnë të hiqet lëvizja e akrepave të orrës

 


Një grup prej 70 deputetësh të Parlamentit Evropian qëndron për heqjen e Direktivës së Komisionit Evropian për ndryshimin e ndërrimeve të orës dy herë në vit.

Siç thuhet, kërkesa për heqjen e zhvendosjes së orës dy herë në vit bazohej në evidencën në rritje të efektit negativ të kësaj praktike.

"Hulumtimet shkencore tregojnë se 20 për qind e popullsisë vuajnë nga probleme shëndetësore për shkak të ndryshimit të kohës", tha Pavel Svoboda, MP Çeke i cili kryeson grupin joformal të punës prej 70 deputetëve që e mbështesin këtë nismë.

Përveç ndikimit negativ në bioritmin njerëzor, "lëvizja në drejtim të orës çon në më shumë aksidente trafiku, më shumë çrregullime familjare dhe reduktim të produktivitetit në vendin e punës", tha Svoboda në një konferencë shtypi në Strasburg.
Gjithashtu, lëvizja e orës është futur në mënyrë që të kursehet energjia dhe ky qëllim nuk është përmbushur kurrë.

"Hulumtimi i kryer tregon qartë se heqja e ndryshimit të orës do të ishte e mirë për 510 milionë qytetarët tanë", tha ligjvënësi çek.

Svoboda shton se ky propozim ka mbështetje të fuqishme nga shtetet anëtare, me të cilën Polonia tashmë po merr hapat e parë legjislativë mbi këtë çështje.

Svoboda njoftoi se grupi i punës do të propozojë një rezolutë që do të kërkojë nga Komisioni Evropian të bëjë një propozim për të hequr këtë praktikë dhe se në të ardhmen e afërt do të presë votimin për këtë çështje pikërisht në Parlamentin Europian.
 
Data e shpalljes 27.10.2017 në kategorinë Jeta
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook