Intervista e Endi Uorholl me Alfred Hiçkok nga viti 1974

 
Duket që figurat e kulturës nga shekulli 20 nuk kanë shumë gjëra të përbashkëta sa Endi Uorholl dhe Alfred Hiçkok.

dvrgfgv

Të dytë krijuan filma të mrekullueshëm, dhe të dytë filluan si artistë vizuel. Uorholl ka filluar karrierën e tij duke punuar si ilustrues komercial, përderisa Hiçkok ka filluar me krijimin e ilustrimeve në filmat pa zë. Gjatë një takimi të tyre, ata aspak nuk kanë diskutuar për filma, por për vrasje.

Endi Uorholl: Për shkak se i di të gjitha rastet, a ke zbuluar ndonjëherë pse njerëzit vrasin? Gjithmonë më ka penguar dhe më ka interesuar. Pse?

Alfred Hiçkok: Do të të tregoj. Para disa viteve, arsyeja ishte ekonomia. Sidomos në Angli. Para së gjithash, divorci ishte i vështirë dhe kushtonte shumë para.

Endi Uorholl: Por si është puna me vrasësit masiv?

Alfred Hiçkok: Ata janë psikopatë. Ata janë psikopatë absolut dhe shpesh impotent. Siç e shfaqa në Frenzy, personi ishte krejtsisht impotent, derisa nuk vrau dhe fitoi fuqi. Sot, në kohën e revolverëve, mendoj që më shumë bëhet fjalë për përdorimin e armëve në shtëpi sesa në rrugë.

Eni Uorholl: Unë u qëllova me revole, dhe dukej si në film. Nuk mund ta shoh si diçka reale. E tëra më dukej si film. Më ndodhi mua, por mu duk sikur po e shoh në televizor.
 
Data e shpalljes 27.05.2014 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook