Druri misterioz në Mal të Zi fsheh bukurinë më të mirë të natyrës

 


Në fshatin Dinos, që ndodhet rreth pesë kilometra nga Podgorica, ekziston një pemë e pazakontë nga e cila buron uji. Në rrënjën e pemës së manit, i cili është i gjinisë së fasuleve, ka një burim që ka depërtuar në rrjedhin, që në fakt shërben si një "rakord" nga i cili rrjedh uji.

Ky fenomen i rrallë zakonisht shkaktohet nga reshjet e mëdha që përmbytin burime të nëndheshme, kështu që presioni shtesë e shtyp ujin në sipërfaqe. Për shkak se pema është e zbrazët, praktikisht është kthyer në një burim. Fotografia (më poshtë) e minares nga fshati Dinosh u shfaq në rrjetet sociale dhe ngriti një seri komentesh mbi legjendat e lashta, tregimet dhe përrallat, edhe pse e vërteta është tërësisht logjike.

Emir Hakramai, banor vendas thotë se po ndodh për 20-25 vjet, dhe ndoshta më shumë, sepse pema është rreth 100 vjeçare, ndoshta edhe 150. Emir thotë se nuk ka legjendë për këtë pemë. "Ne nuk jemi të prirur për trillime, kjo është një gjë mjaft e natyrshme", thotë ai.

Megjithatë, edhe pse nuk ka legjendë, është një çudi e vërtetë të shohësh se çfarë natyre mund të bëjë për të krijuar. 
Data e shpalljes 27.02.2018 në kategorinë Kultura
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook