Mësimet në lidhje me paratë që çdo student duhet ti dijë

 
Me vete fillimin e te shkuarit ne fakultet ju vete duhet te filloni te kujdeseni per vete pa ndihmen e prinderve. Ne kete rast ju vete duhet te vendosni se kur duhet te flini gjume,kur duhet te mesoni dhe si te ndani para per vete?Ju ofrome disa urtesi financiare qe duhet ti dije qdo student:

 

1.Gjithmone shkruani ne qka i hargjoni parate

Problemi me mungesën e vetëdijes per kete është e qartë: në qoftë se ju nuk e dini se ne çfarë keni shpenzuar të holla, ju nuk do të dini se ju la dhe atë që ju dhe çfarë ju mund të përballojë. Gjithashtu, këtu janë disa Apps si Mint dhe LearnVest qe automatikisht kane per te ndjekur shpenzimet tuaja dhe të ju japin informacion në lidhje me gjendjen tuaj financiare.

2.Mos e pranoni qdo mareveshje

Interneti ka sajuar histori se si njerëzve ju janë vjedhur para nga kartat e kreditit vetëm për shkak se ata ishin mjaftueshem "budala" për të regjistruar në një web site të dyshimtë dhe të ndajnë të dhënat private.

Nuk eshte vetëm në Internet. Një numër i studenteve kane aplikuar për te marre kredi dhe nuk jane te vetedijshem se qfare norme e interesit eshte dhene per kete kredi dhe nëse ata ndonjëherë do të jenë në gjendje të kthejne këto para.

3.Punesohuni

Ky opsion mund të përdoret para se të shkoni në fakultet, për të mbledhur disa para, ose gjatë kohës që jeni në fakultet, për të ndihmuar prindërit tuaj. Jo vetëm qe do të keni të holla, por puna do të na ndihmoje te kuptojmë vlerën e parave, ne do të mësojmë për të menaxhuar ato, sepse tashme ti e kupton se sa e vështirë është per te fituar para.
 
Data e shpalljes 26.07.2014 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook