Urani mban erë si vezët e prishura

 
Shtresa e atmosferës së Uranit përbëhet nga i njëjti material që kanë vezët e prishura. Kjo është gjetur nga një ekip ndërkombëtar kërkimor që ka studiuar planetin e shtatë të sistemit diellor me një spektromatës, transmeton Lajmi.


Foto: Lajmi

Në atmosferën e planetit të gazit ai do të mbyste kushdo që do të shkonte aty dhe do të ngrijë në minus 200 gradë para se të perceptojë ndonjë erë. Gjetjet e reja mbi natyrën e Uranit janë marrë duke përdorur një teleskop prej tetë metrash në Hawaii .
 
Data e shpalljes 26.04.2018 në kategorinë Shkenca
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook