Ligjet më të çuditshme në botën

 
1. Është e jashtëligjshme shitja ose dhënia e alkoolit një personi të dehur në Alaskë, dhe është e jashtëligjshme të lejosh që një person i dehur të hyjë në një bar.

2. Në Francë, është e jashtëligjshme të lëvizësh pa testuesin tënd të alkoolit, edhe nëse je turist. Megjithatë, që nga viti 2013, gjoba për thyerjen e ligjit ($ 14) është hequr pa afat.

3. Në vitin 2008, Japonia miratoi “Metabo Law” për të mbajtur peshat e qytetarëve të saj në kontroll. Sipas ligjit, kompanitë dhe qeveritë lokale duhet të matin çdo vit mesin e punëtorëve japonezë dhe qytetarëve që janë midis 40 dhe 74 vjeç. Kufiri i belit për burrat është 33.5 inç ndërsa për femrat është 35.4 inç. Udhëzimi për dietë dhe edukimi u jepet atyre që nuk arrijnë masën.


Foto: Allthatsinteresting.com

4. Kulla Eifel është ndoshta një nga monumentet më të fotografuara në botë, por pak e dinë se është e paligjshme që t’i bëjnë fotografi asaj gjatë natës. Ndërkohë që e drejta e autorit të Kullës Eiffel skadoi në vitin 1993, shfaqja e dritës së natës u shtua vetëm në vitin 1985, që do të thotë se ajo ende mbrohet nën ligjet e Francës për të drejtën e autorit.

5. Në vitin 2014, Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani ndaluan të brendshmet që përmbanin më pak se 6% pambuk. Ndalimi ka rrjedhur nga shqetësimet shëndetësore që lidhen me faktin se rrobat sintetike me sa duket nuk arrijnë të thithin lagështi të mjaftueshme, të cilat mund të çojnë në probleme të lëkurës.

6. Ligji danez mbi emrat personalë i ndalon prindërit të emërojnë fëmijët e tyre me diçka që nënkupton ofendim. Prindërit ose zgjedhin një emër nga një listë e miratuar ose kërkojnë miratimin e emrit nga qeveria. Emrat e ndaluar përfshijnë epiketimet si Majmun, Anus dhe Pluto.

7. Është e jashtëligjshme që njerëzit e pamartuar të kenë marrëdhënie seksuale në Massachusetts, Virxhinia, Gjeorgji, Idaho, Misisipi, Karolina e Veriut, Utah dhe Karolina e Jugut.

8. Murgjit kinezë që dëshirojnë të kthehen nga vdekja duhet të marrin miratimin e shtetit për rimishërimin e tyre. Ky aprovim pritet të jetë i nevojshëm në mënyrë që bashkimi kombëtar dhe solidariteti i grupeve të ndryshme etnike në vend të mund të ruhen, si dhe të zvogëlohen murgjit mashtrues dhe fitimprurës.

9. Është e jashtëligjshme shitja, importimi, reklamimi dhe përdorimi i karrocave ecëse per fëmijë në Kanada, ku ato konsiderohen të pasigurta. Ata që kapen në posedim të një karroce ecëse për fëmijë mund të gjobiten deri në 100,000 dollarë ose të përballen me burgim deri në gjashtë muaj.

10 .Në Mbretërinë e Bashkuar është e jashtëligjshme që një person të mbajë trofta nën “rrethana të dyshimta”.
 
Data e shpalljes 26.04.2018 në kategorinë Jeta
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook