Sa kalori konsumojmë gjatë festave të fundvitit?

 
5155854

Mish, alkool, sallata, kifle, ëmbëlsira...vetëm për Vitin e Ri konsumojmë shumë më tepër në trup se kaloritë që rekomandohen.

Llogaritet që vetëm për Krishtlindje hamë ushqim prej 6.000 kalorieve, që është barabartë me një kilogram më tepër për vetëm një ditë. Numri më i madh i kalorieve të yndyrshme vijnë nga ëmbëlsirat, patatinat dhe alkooli.

Nga Asociacioni britanik i të ushqzerit "The tab" këtë javë deklaruan që më së shumti konsumojmë 6000 kalori për Krishtlindje, dhe nëse përmendim që sasia e rekomanduar ditore e kalorive për meshkuj është 2.500, ndërsa për femra 2000, kjo do të thotë që në një ditë mund të shtojmë deri në një kilogram. Gjërat që njerëzit i llogaritin të shëndetshme, si p.sh arrat, në fakt janë të yndyrshme dhe të pasura me kalori. Kaloritë e fshehura gjenden edhe në alkool, për të cilin njerëzit nuk mendojnë, poashtu dhe pijet siç është çokollata e nxehtë."

Supozohet që nevojiten 12 termine në palestër për tu larguar ushqimi i ngrënë gjatë festave të fundvitit.

Gëzuar festat!
 
Data e shpalljes 25.12.2015 në kategorinë Shëndet
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook