Përfitimi nga imigrantët

 

OECD shpalli raport ku thekson përfitime ekonomike nga migracioni dhe tregon që qeveritë nuk mundohen shumë që këto informata të zbulohen.

"Shumica e njerëzve në shumë shtete humbën besimin në atë se si po përballemi me migracionin, ndërsa kriza e refugjatëve vetëm e përkeqësoi situatën...Analizat e OCD-së zbulojnë që imigracioni është pozitiv në afat të gjatë për financat publike, rritjen ekonomike dhe tregun e punës", deklaron sekretari gjeneral i OECD-së, Anhel Guria.

Si përfiton ekonomia nga imigrantët?


Imigrantët kanë punë (të dhëna nga Britania tregojnë që numri i të punësuarve rritet edhe tek njerëzit me ose pa prejardhje nga BE-ja)

20115584

Imigrantët kryesisht janë të aftë për punë

fbgyjt

Imigrantët nuk i kanë zvogëluar pagat e punëtorëve në Britani të Madhe

hlyiiil

Imigrantët kontribuojnë në ekonomi

gfuk8
 
Data e shpalljes 25.09.2016 në kategorinë Ekonomia
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook