Drejtori më i rri i shtetit të Evropës ka vetëm 27 vjet

 
San Marino, nëse nuk e dinit, është republikë. Menaxhohet nga një trup kolektiv i përbërë nga dy Regentë Kapiteni, të cilët zgjidhen për gjashtë muaj. Duo e përzgjedhur caktohet nga Këshilli i Madh dhe Këshilli i Përgjithshëm, që në fakt është Parlamenti i San Marinos, me 60 anëtarë të zgjedhur.

Ata zgjodhën Kongresin e Shtetit, dhe kjo është në të vërtetë qeveria. Regents kapiteni kryejnë postin e kreut të shtetit dhe qeverisë. Kjo dinastinë, megjithatë, ka origjinën e saj direkt nga konsulli në kohën e Perandorisë Romake.Sot, titulli i kreut më të ri të shtetit i takon një djali nga San Marino. Sipas mediave italiane "Republika", është e rreth 27-vjeçarit Mateo Chiachi, i cili do të bëhet regent kapiteni më 1 prill. Përndryshe, është e zakonshme që të dy regjentët të jenë opsione të ndryshme politike dhe ai i përket lëvizjes Civico 10. Mateo studioi ligjin në qytetin italian të Urbinos dhe në nëntor 2016 ai u zgjodh anëtar i parlamentit.
 
Data e shpalljes 25.03.2018 në kategorinë Jeta
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook