Pajisje që di t'i lexojë emocionet tuaja

 


Shkencëtarët nga Instituti i Teknologjisë në Masaçusets kanë krijuar pajisjen si një orë që duke përdorur inteligjencën artificiale "lexon" tonin e bisedave tuaja dhe reagojnë nëse bashkëbiseduesi juaj është i lodhur dhe kështu biseda juaj është e lodhshme.

Pajisja monitoron normë të zemrës, presionin e gjakut, temperaturën dhe lëvizjen. Shkencëtarët kanë kombinuar këtë informacion me regjistrimet audio për të analizuar katran e bisedës, nivelet e energjisë dhe fjalorin dhe e katandisur në një algoritëm që vlerëson një saktësi prej 83%.

Pajisja e kupton tonin e lumturisë, mërzisë, dhe tonet neutrale dhe sinjalizon në qoftë se është i mërzitshëm. Mund të jetë i lidhur me një smartphone, dhe kur ju vjen mërzi, fillon të vibrojë.

Krijuesit thonë se pajisja mund të ndihmojë njerëzit që vuajnë nga autizmi dhe që kanë vështirësi për të shprehur emocionet.
 
Data e shpalljes 25.02.2017 në kategorinë Teknologji
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook