U botua rank lista e pasaportave më të fuqishëm dhe më të dobët në botë

 


Sipas Henley Passport Index (HPI), pasaporta më e fuqishme në botë është ajo gjermane. Përkatësisht, pronarët e pasaportave gjermane mund të udhëtojnë në shumicën e vendeve të botës pa marrë viza - madje edhe në 177.

Vendi i dytë shkoi për pasaportën e Singapurit, pronarët e të cilëve mund të ketë viza për të udhëtuar në 176 vende, ndërsa vendin i tretë është i ndarë nga tetë vende - Danimarka, Finlanda, Franca, Italia, Japonia, Norvegjia, Suedia dhe Mbretëria e Bashkuar.

Vendi i katërt janë Austria, Belgjika, Luksemburgu, Hollanda, Zvicra dhe Spanja, shtetasit e të cilëve pa viza mund të udhëtojnë në 174 vende.

Pasaporta Kroate është më e dobëta e të gjitha shteteve anëtare të BE-së, sipas numrit të vendeve ku pronarët mund të udhëtojnë pa vizë - sipas HPI, 155 vende pa vizë mund të vizitojnë me pasaportën Kroate.

Në fund të listës HPI janë Pakistani, Siria, Iraku dhe Afganistani qytetarët e të cilëve mund të udhëtojnë në vetëm 30 vende pa vizë.

Kur bëhet fjalë për vendet nga rajoni ynë, Sllovenia renditet e 11-ta, me 167 vende që qytetarët e saj mund të vizitojnë pa vizë. Kroacia është në 21, Serbia në 41, Mali i Zi në 48, Shqipëria në 52, dhe Kosova renditet e 96-ta.
 
Data e shpalljes 25.01.2018 në kategorinë Jeta
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook