Pse ndonjëherë na duket sikur halucojmë para se të flejmë?

 
Sigurisht ju ka ndodhur që të keni pasur dite te ngarkueshme,dhe para se të bini në gjumë, shfaqen figura të të gjitha ngjarjeve dhe veprimtarive dhe ju po zini mendjen. Këto vizione të çuditshme ndodhin në hapësirën midis gjumit dhe zgjimit, që quhet hipnagogji.Kjo është një gjendje që nuk ka hulumtime të mjaftueshme, por ajo është e njohur se ata mund të shkaktojnë dhimbje dhe pjesë të çuditshme te trupit. njohur teknikisht si ndryshim i vetëdijes dhe krahasohet me përvojën me përdorimin e LSD. Për shumicën e njerëzve, kjo gjendje zgjat rreth 10 minuta, kështu që është e mundur të përjetojnë një seri te haluciacioneve përmes imazheve dhe ndjenjave.

Shpesh, ju merrni një ndjenjë të fluturimit ose sikur bini nga dikund larte. Një teori thotë se pjesë të ndryshme të gjumit jane në faza të ndryshme, kështu që, ndërsa një pjesë e trurit për të fjetur, pjesë të tjera që janë përgjegjës për lëvizjen apo kujtesa ende duke luftuar për të fikur dhe si rezultat paraqiten vizione apo halucinacione.

 
Data e shpalljes 24.12.2017 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook