Si drejt suksesit në shkollë? Nga fëmijët kërkoni shumë, por jo gjithçka!

 
Pritjet e larta mirë ndikojë në mësimin e fëmijëve, por vetëm në qoftë se prindërit nuk do të bëhen joreal me to.

 

Suksesi në shkollë tek fëmijët është më i lartë kur prindërit kanë shpresa të mëdha prej tyre, por në qoftë se kufijtë janë të vendosur shumë të lartë, vlerësimi më i mirë mund të mungojë, tregon hulumtim i botuar nga Shoqata Psikologjike Amerikane.

Ambiciet prindërore mund të flasin negativisht, tha: Murajama nga Universiteti Reading, hetuesi kryesor në studim në çdo nivel të matur të aspiratave të prindërve dhe në krahasim me rezultatet e fëmijëve të tyre.

U zbulua se pritjet e larta dhe mund të ndikojnë keq në mësimin e fëmijëve, por vetëm nëse ato janë të moderuara. Në rast se pritjet e prindërve janë joreale dhe të paarsyeshme, ose kur ata nuk e kuptojnë potencialin e fëmijëve të tyre, fëmijët kanë performancë më të dobët në shkollë.

"Deri më tani, shkenca ka këshilluar prindërit që të kenë një qëllim të thjeshtë, në mënyrë që fëmijët të arrijën shumë. Në fakt, ambicia e verbër është e dëmshme dhe prindërit duhet të fillojnë të dinë se si fëmijët e tyre munden në të vërtetë ", ka thënë Murajama.
 
Data e shpalljes 24.12.2015 në kategorinë Arsim
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook