E ardhmja sipas "Wikipedia"-s

 
"Wikipedia" është mënyrë e mirë për ta paraqitur të kaluarën dhe historinë, edhepse secili mund të redaktojë një artikull në të. Kjo enciklopedi e internetit fitoi autoritet në tërë botën për nga dituria dhe faktet. "Wikipedia" funksionon mirë edhe për të ardhmen.

1547748

Më shumë redaktorë nga "Wikipedia" kanë krijuar model për të ardhmen me të cilin mundohen të qëllojnë ngjarje që do të gjenden në këtë faqe, sipas viteve.

Renditja duket kështu:

2016- Lojërat Olimpike verore mbahen në Rio de Zhaneiro, Brazil.

2017- më tepër shkencëtarë po mundohen ta bëjnë kërpudhën e parë sintetike mikroskopike

2018- Përfundimi i Kullës mbretërore në Arabinë Saudite, ndërtesa më e lartë në botë.

2019- pregaditje për filmin „Blade runner“.

2020 - Hekurudha ndërkombëtare e Londrës fillon me punë

2024 - popullsia botërore do të arrijë 8 miliarda

2027 - do të haper raporti i autopsisë së Elvis Preslit, 50 vjet pas vdekjes së tij

2029 - Kapsola digjitale kohore Mesazh nga Toka, do të arrijë destinacionin e saj, planetin Gliese 581c.
 
2030 - Arabia Saudite nuk do të ketë më naftë për eksport.

2034 - Alberto Fuxhimori, ish-kryetar i Perusë, do të lirohet nga burgu në moshën e tij 96-vjeçare.

2039 - Pregaditje për serialin televiziv të animuar „Batman beyond“.

2041 - përfundimi i projektit për hekurudhë nga Moska deri në Njujork.

2048 - Hëna e parë e plotë më 29 shkurt që nga viti 1972.

2051 - Popullsia e SHBA-ve arrin 400 miliona.

2058 - Çdo gjë nga bendi The Beatles hyn në domen publik.

2061 - Mundësi për minim komercial të Hënës.

2068 - Qyteti i parë nënujor.

2095 - Sipas trendeve të sotme, barazia gjinore arrihet në kët ëvit.

2300 - Plani i Google për indeksimin të gjitha informatave në botë mund të realizohet.

1000000000 - koha e vlerësuar për një projekt për ndryshimin e orbitës së Tokës për ta kompenzuar ngrohtësinë e zmadhuar nga Dielli.

 
Data e shpalljes 24.10.2015 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook