Dy herë me rradhë është zgjedhur si qyteti më i mirë për të jetuar

 


Askund në botë nuk jetohet aq mirë sa ne Vjenë, sipas raportit të kompanisë konsulente ndërkombëtare Mercer, e cila për të nëntën herë zgjodhi metropolin austriak për një qytet me cilësinë më të mirë të jetës në një konkurs prej 231 qyteteve anembanë botës.

Për titullin e këtij viti, qyteti më i mirë për jetën ishte një situatë e mirë sigurie, një rrjet i transportit publik mirë të strukturuar dhe institucione të shumta kulturore dhe mundësi për organizimin e kohës së lirë për banorët.

Cyrihu ishte i dyti në vendin e dytë, ndërkohë që vendi i tretë u nda nga Mynihu dhe Auckland nga Zelanda e Re. Bagdadi ishte vendi i fundit.

Mercer analizon cilësinë e jetës çdo vit në më shumë se 450 qytete të botës. Analiza bazohet në 39 kritere, siç janë standardet shëndetësore, stabiliteti politik, gjendja ekonomike, sistemi arsimor, tregu i pasurive të paluajtshme dhe mbrojtja e natyrës.

Në total suksesi, 98 për qind e të dhënave të mbledhura nga institute dhe institute të pavarura është përfshirë. Për dy përqind e fundit, ekziston një studim i njerëzve që kanë jetuar jashtë vendit për punësim për një periudhë të caktuar kohe.
 
Data e shpalljes 24.03.2018 në kategorinë Jeta
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook