Çfarë do të ndodhte po të ndalojmë së ngrëni?

 
Njeriu mund të jetojë pa ushqim pa vënë re probleme serioze, përveç urisë, deri më 6 orë.
Pastaj, fillojnë problemet.


gfbthy67

Në fillim është nervoza dhe energjia e ulët, por deri më 72 orë, trupi fillon ti përdorë rezervat e energjisë dhe shkrin yndyrna nga trupi. Pastaj, trupi fillon të shkrijë edhe masë muskulore.

Nëse nuk hamë 3 javë, gjasat e vdekjes janë të mëdha duke marrë parasysh që trupit i mungojnë vitamina dhe minerale dhe paraqiten probleme kardiovaskulare, prej të cilave vdesin shumica e njerëzve që vuajnë nga anoreksia.

 
Data e shpalljes 23.09.2015 në kategorinë Shëndet
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook