A e dini se si do të dukej toka nëse uji do të dilte nga oqeanet?

 


Nëse ndonjëherë keni menduar se si do të duket Toka kur dikush do të merrte kapakun imagjinar në fund të oqeanit, IFL Science ka përgjigjen. I pyetur se çfarë do të ndodhte nëse në fund të Marijane do të hapej një vrimë prej 10 metrash ishte nisur për herë të parë disa vjet më parë në librin "„What If?: Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Questions“.
 
Për të gjithë ata që kanë ikur nga klasa e gjeografisë, Rënia Mariane është pika më e thellë në oqean, e vendosur në Paqësorin perëndimor, në lindje të Ishujve Marian.

Duke përdorur një shumëllojshmëri të burimeve shkencore dhe ekuacionin Bernoulli për matjen e rrjedhjes së lëngjeve të pakompressuara, përdoruesi i Redit me emrin Vinicius bëri një animacion interesant që i jep përgjigje kësaj pyetjeje.

Si duket, shikoni videon:

 
Data e shpalljes 22.12.2017 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook