Carl Sagan shpjegon se si lindin dhe si vdesin yjet

 
"Ne jemi të bërë të atomet dhe yjet ... materiali jonë dhe forma jonë është e përcaktuar nga ajo e universit nga të cilat ne jemi pjesë e saj."

 

Carl Sejgan është astrofizikan i mahnitshëm, por edhe një njeri i mahnitëshm. Ai shpesh u përpoq për t'iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me kuptimin e jetës dhe si. Përveç kësaj, natyrisht, duke u përpjekur për të shpjeguar çdo koncept në një mënyrë të thjeshtë dhe të qartë.

Në një fragment të vogël nga serinë e tij "Cosmos" Sejgan shpjegon jetën dhe vdekjen e yjeve, të cilat janë, siç thotë ai, "pjesë e jona."

"Ngjarjet e një ylli mund të ndikojnë botën në anën tjetër të galaktikës dhe miliarda viteve në të ardhmen. Por ndikim edhe më të madh ka një planet e cila bë orbitërreth një ylli të largët në konstelacionin ... "

 
Data e shpalljes 22.12.2014 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook