"Youtube" shtesë do të kufizojë përmbajtjet problematike

 


Pas akuzave se të miturit janë të ekspozuar ndaj sasive të mëdha të përmbajtjes së papërshtatshme dhe shqetësuese, videoservisi "YouTube", tha se në të ardhmen do të bëjë më shumë një përpjekje për të parandaluar përmbajtje të tillë nga fëmijët.

Kështu, konsumatorët në të ardhmen do të jetë në gjendje për të parë përmbajtje të papërshtatshme në qoftë se ata nuk do të bashkohet me faqen në qoftë se ju nuk keni më shumë se 17 vjet, tha kompania në një deklaratë.

Problemi më i madh është pamjet video të personazheve nga karikaturat popullore që janë plot me dhunë dhe përmbajtje të tjera të qarta. Autorët e tyre me qëllim keqpërdorin karaktere të njohur për të joshur fëmijët për të parë skena shqetësuese.

Videot e atij lloji bllokohen automatikisht në aplikacionin YouTube Kids, që synon të shfaqë përmbajtje video për përdoruesit nën moshën 13 vjeç, si dhe në reklamat e shfaqura në atë faqe.

Qasja në pamjet e diskutueshme, që gjenden më së shumti në faqen kryesore të YouTube, është aktualisht në dispozicion për të gjithë përdoruesit, edhe pse përmbajtja problematike është shfaqur në YouTube.
 
Data e shpalljes 22.11.2017 në kategorinë
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook