Gjëra që duhet t'i dini për autizmin

 
tfjtjt

1. 21,7 miliona njerëz në botë kanë autizëm
2. 1 deri më 42 djem dhe 1 deri më 189 vajza kanë diagnozë të autizmit në SHBA
3. Autizmi është pesë herë më i shfaqur te djemtë se te vajzat
4. Mjeku i cili ka thënë që autizmi shfaqet për shkak të vaksinave, ka vendosur të dhëna të rrejshme në raportin e tij dhe pastaj ka humbur licencën
5. Mbi 20% e banorëve të Amerikës ende besojnë që vaksinat shkaktojnë autizëm
6. Sipas disa teorive, personat që kanë autizëm mbyllen në vete sepse përjetojnë dhe ndjejnë shumë më tepër se njerëzit tjerë
7. Njerëzit që kanë autizëm rrallë e hapin gojën (kur janë përgjumshëm).
8. Nuk ka dallim në anatominë e trurit të njerëzve me dhe pa autizëm
9. Mungesa e vitaminës D gjatë shtatzënisë është arsye e mundur për shfaqjen e autizmin, sipas disa hulumtimeve
10. Në mbi 250 kinema në Britani të Madhe sigurohet projektim për personat me autizëm, ku fuqia e zërit është më e vogël, dritat më të dobëta dhe lejohet të sillet ushqimi dhe pija
11. Sipas një hulumtimi në vitin 2008, 3 - 25% e personave me autizëm kanë gjasa të shërohen, edhepse në përgjithësi besohet që autizmi do të jetë i pranishëm gjatë tërë jetës së tyre
12. Hulumtimet thonë që orët e aktrimit janë të dobishme për fëmijët me autizëm sepse ashtu i përmirësojnë aftësitë sociale
 
Data e shpalljes 22.09.2016 në kategorinë Shëndet
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook