Këshillat e një gjyshi për baballarët e rinj

 
2584

Ja çfarë u këshillon një gjysh baballarëve të rinj:

1. Pranojuani kufijtë fëmijëve tuaj. Ata do tju duan për gjërat që mund ti bëni dhe do tju respektojnë sepse pranoni që ju nevojitet ndihmë për gjërat që nuk mund t'i kryeni. Sidoqoftë, fëmijët do të mësojnë diçka prej jush.

2. Nëse keni mjaft fat ta ndani prindërinë me dikë, tregoni fëmijëve që bashkëshortja juaj është shumë më e mirë në këtë punë dhe krenohuni me aftësitë e saja.

3. Lejoni fëmijëve tju ndihmojnë gjatë kryerjes së punëve të shtëpisë. Edhepse kjo nënkupton ngadalësimin e punës, kështu fëmijët tuaj do të bëhen më të pavarur.

4. Fëmijët tuaj shumë shpejt do të mësojnë se kush çfarë bën në shtëpi dhe ku mund të kërkojnë ndihmë ose këshillë. Mos u ofendoni nëse nuk konsultohen me ju, do të keni shumë mundësi për këtë. Dhe keni kujdes - fëmijët janë të mençur dhe mund ta përdorin diturinë e tyre për tju mashtruar të dyve. Mos bini në grackë. Për vendimet e rëndësishme, duhet të konsultoheni me bashkëshorten tuaj.
 
Data e shpalljes 22.06.2016 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook