Ja pse nuk duhet të hyni në shtëpi me këpucë

 
Pas një dite të gjatë në punë, gjëja e parë që doni të bëni është të rehatoheni në shtëpi. Madje ndonjëherë dëshironi vetëm të futeni në shtëpi dhe as mos të hiqni këpucët fare.

Por e keni parasysh sa e rrezikshme mund të jetë kjo? Nëse ju e bëni shpesh këtë gjë, po mbushni shtëpinë tuj me bakterie të cilat mund t’ju rrezikojnë shëndetin.Foto: Pixabay

Sipas një studiuesi mikrobesh në Universitetin e Arizonës, një këpucë përmban mesatarisht 421,000 lloje të ndryshme bakteriesh. Disa prej tyre mund të jenë aq të rrezikshme sa mund t’ju bëjnë të sëmureni keq.

E Coli mund të jetë një prej këtyre bakterieve, e cila nëse futet në organizëm mund të jetë vërtetë e rrezikshme.
 
Data e shpalljes 22.04.2018 në kategorinë Jeta
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook