Godtije e papritur e mediave rreth "Netflix"

 


Kompania Disney do të blejë një shumicë të aksioneve u tha ne "21 Sencari Fox", në pronësi të magnatit Rupert Murdoch për 52.4 miliard dollarë!

Disney premton të reformojë industrinë e medias dhe të ndihmojë shumë në mbrojtjen e konkurrentëve dixhitalë si Netflix.

Përveç studio film dhe sportive kanale me këtë transaksion "Disney" do të bëhet pronar i kanalit "Neshenal Geographic", por do të ketë të drejtat ekskluzive të drejta të caktuara të tilla si X-Men, Deadpool dhe Fantastic Four. Këto përfshijnë transmetuesit satelitor në Mbretërinë e Bashkuar, Evropë dhe Azi.

Disney jo vetëm që merr pjesën e shëndetshme të tortës, por edhe trashëgon borxhin neto prej 13.7 miliardë dollarë për Fox. Masa e Rupert Murdoch është një kthesë e jashtëzakonshme karriere për këtë gjigant të medias.

Nga ana tjetër, Disney tashmë është duke luftuar me problemin se konsumatorët po shpenzojnë gjithnjë e më shumë kohën e tyre duke ndjekur programet përmes Netflix.
 
Data e shpalljes 21.12.2017 në kategorinë Kultura
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook