Plani i Nju Delhi për të zvogëluar ndotjen!

 


Zyrtarët në kryeqytetin indian, New Delhi kanë vendosur për të zvogëluar ndotjen në qytet. Delhi aktualisht është nga qytetet më të këqinj në botë në aspektin e ndotjes së ajrit. Automjetet, bimët industriale dhe fabrikat janë shkaqet kryesore të problemit.

Hapi i ardhshëm i qeverisë është ndalimi i përdorimit të automjeteve në aspektin e numrit të regjistrimit. Kjo metodë është përdorur tashmë në disa qytete të tilla si Lagos dhe Pekin. Të gjitha automjetet private do të lejohen të përdoren në ditët e duhura në aspektin e numrit të tyre të regjistrimit.

Qeveria tha se regjistrimi i automjeteve me një rregjistrim numër çift do të vozisin në ditët çift, ndërsa ata me rregjistrim të numrave jo çift kanë leje për vozitje në ditën jo çift.

Është vlerësuar se qyteti ka përdorur çdo ditë nga rreth 2,7 milionë makina.
 
Data e shpalljes 21.12.2015 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook