Ku fshihet sekreti i lumturisë së holandezëve?

 
Holanda përsëri rangohet ndër vendet më të lumtura në botë, statistikat e fundit tregojnë që arsyeja për këtë sigurisht është mënyra e punës.

fdgftfttt

Në vitin 2013, ky vend ka qenë i katërti në botë sipas shkallës së lumturisë, sipas një hulumtimi nga Rrjeti për zgjidhje zhvillimore. Një analizë e rishtë tregon që kjo ka lidhje me numrin e njerëzve që punojnë me gjysmë orar pune.

Zbulohet që 26,8% e holandezëve dhe 76,6% e holandezeve kalojnë më pak se 36 orë në javë duke punuar. The Evonomist shkruan që fitimi më i madh nuk është nevojë për banorët holandez.

Për krahasim, në Britaninë e Madhe 10% e burrave dhe 40% e femrave punojnë me gjysmë orar pune.

Në Holandë, sipas ligjit, femrat kanë të drejtë ta zvogëlojnë numrin e orëve të punës pa kufizime nga punëdhënësit, po qe se u nevojitet kohë për kryerjen e obligimeve shtëpiake.

hbghj
 
Data e shpalljes 21.05.2015 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook