Janë gjetur mumje të vjetra 99 milion vjet të robëruara në Qelibar

 
Shumë njerëz janë të njohur me historinë e "Çiftit Jurassic", një film i bazuar në një seri librash dhe drejtuar nga Steven Spielberg në vitet 1990. Mumjet e ADN-së të bllokuar në qelibar u përdorën për të ringjallur dinosaurët, dhe pastaj filloi kaosi.Rezultatet e reja nga një studim i hollësishëm i 99 milionë rrëshirëve të vjetër fosile nga druri kanë ngjashmëri me historinë. Shkencëtarët nga Gjeologjik spanjolle, kane ekzaminuar një mostër të parazitëve të ngjashme me rriqrat moderne, të cilat janë varrosur në copa të qelibar nga Burma dhe origjinën nga epoka Mesozoike.

Një nga parazitët ishte në pendët që i përkisnin dinosaurëve me pupla. Kjo është dëshmi se mumjet sulmuan dinosaurët, thonë shkencëtarët. Një tjetër gjetje e studimit përfshin një tik-tak i madh, 8 herë e madhësisë normale, e cila Hulumtuesit besojnë se ajo ishte plot me gjak, kur ai vdiq, dhe 2 mumje të tjera që mund të jenë të bllokuar në rrëshirë ndërsa lëviz nëpër fole e dinosauri. Ata janë anëtarë të specieve të zhdukura të quajtura "Mumje tmerrshme Drakula".

Megjithatë, shkencëtarët janë larg nga krijimi i një skenari të tillë "Jurassic Park", sepse siç thoni ju, ajo është e lehtë për të kthyer ADN nga një dinosauri në një qenie të gjallë, sepse edhe me ADN-të e vjetër vezë jo në dispozicion, të cilat mund të përdoren për të zhvilluar një embrion.
 
Data e shpalljes 20.12.2017 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook