Lista e pllakave më të vlefshme në botë

 
Web faqja LoveAntiques.com e ekspertëve dhe vinyl botimet Phil Burton kanë përpiluar një listë të pllakave më të vlefshme të botës. Siç pritej, më lartë janë Beatles, Sex Pistols, Queen, Led Zeppelin ... "Albumi Bardhë" i Beatles gjendet në krye të listës. Një kopje është në pronësi nga Ringo Starr vitin e kaluar që u shit në ankand për 910 mijë dollarë. Lista është albumi "Music For Supermarkets" i Jean Michel Jarre, i cili në vitin 1983 botoi në një kopje dhe pastaj e ka shkatërruar "master" regjistrimet. Sot ky album është me vlerë në mes të 10 dhe 30 mijë paund.

Këto janë top 20 pllakat më të vlefshme:

1. The Beatles – „The Beatles“ (White Album) – 730,876 фунти

2. The Quarrymen – „That”ll Be The Day/In Spite Of All The Danger“ – 100,000 фунти

3. The Beatles – „Love Me Do“ – 80,500 фунти

4. Jean Michel Jarre – „Music For Supermarkets“ – 10,000 – 30,000 фунти

5. Frank Wilson – „Do I Love You (Indeed I Do)“ – 25,000 фунти

6. Sex Pistols – „God Save The Queen“ – 12,000 фунти

7. Billy Nicholls – „Would You Believe“ – 10,000 фунти

8. The Beatles – „Please Please Me“ – 7,500 фунти

9. Robert Johnson – „Kind Hearted Woman Blues“ – 7,000 фунти

10. Queen – „Bohemian Rhapsody/I”m In Love With My Car“ – 5,000 фунти

11. U2 – „Pride (In The Name Of Love)“ – 5,000 фунти

12. John’s Children – „Midsummer Night“s Scene/Sara Crazy Child” – 4,000 фунти

13. Ron Hargrave – „Latch On/Only A Daydream“ – 3,000 фунти

14. Led Zeppelin – „Led Zeppelin“ – 3,000 фунти

15. The Beatles – „Love Me Do/PS I Love You“ – 3,000 фунти

16. David Bowie - „Space Oddity/Wild Eyed Boy From Freecloud“ – 3,000 фунти

17. Tinkerbells Fairydust – „Tinkerbells Fairydust“ – 3,000 фунти

18. Madonna – „Erotica“ – 2,000 фунти

19. Wings – „Love is Strange“ – 1,500 – 2,000 фунти

20. Tudors Lodges – „Tudor Lodge“ – 1,200 фунти

 
Data e shpalljes 20.12.2016 në kategorinë Zbavitje
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook