Pse puna para orës 10 të mëngjesit nuk është e mirë?

 
Dr. Kelly dhe ekipi i tij hulumtues konfirmojnë atë që shumë besojnë se është një fakt - puna herët në mëngjes nuk është aq e mirë për shëndetin dhe produktivitetin.Kjo është për shkak se trupi i njeriut udhëhiqet nga ora e saj biologjike. Ora biologjike ka një zakon që është programuar gjenetikisht në cikle për të rregulluar nivelin e energjisë dhe prodhimin e hormoneve.

"Ju nuk mund të ndryshoni mënyrën se si trupi ynë punon 24 orë", - thotë Paul Kelly.

"Prej mëlçisë dhe zemrës kërkoni për të ndryshuar mënyrën tuaj të punës, ose t'i detyroni ata për të filluar punën", - shtoi ai.

Ritmi i vigjilencës njerëzore menaxhohet nga dielli, jo strategjitë e biznesit. Në shekullin e 18-operacioni 8-orësh është projektuar për të rritur produktivitetin e punonjësve, por askush nuk mori parasysh punën e kohës njerëzore.

Por, teknologjia moderne ka sjellë më shumë vende pune që kërkojnë mendim dhe përqendrim, dhe kjo ndikon seriozisht në produktivitetin e një punonjësi që ka nevojë të fillojë sa më shpejt që në orrën 9 të mëngjesit.

Rritet mundësia e probleme shëndetësore afatgjata, orët e spitalit ...

Gjithkush vuan, por pse askush nuk është duke u përpjekur për të ndryshuar atë?

 
Data e shpalljes 20.10.2015 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook