Në Rusi, hologramet i ndalojnë vozitësit të parkohen gabimisht

 
Mbi 30% e vozitësve në Rusi i përdorin vendet e parkuara për personat e hendikepuar. Një kampanjë e re mund ta ndryshojë këtë.

cbgfhty

„Dislife“, një organizatë në Rusi ka krijuar kampanjën me të cilën janë vendosur projektime të një personi të hendikepuar që shfaqen çdoherë kur një vozitës jo i hendikepuar dëshiron të parkohet në vendin e gabuar.

Kamera të veçanta e njohin shenjën e personit të hendikepuar në veturë dhe në mungesë të tij paraqitet një hologram që e ndalon vozitësin të parkohet. Shikoni këtë në videon më poshtë.

 
Data e shpalljes 20.10.2015 në kategorinë Teknologji
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook