Pemë e cila ka shije të pudingut të çokollatës

 
Ndoshta mendoni që njeriu ka krijuar shijet më të mira, por ekzistojnë shumë raste kur natyra ka qenë e para, por ka pritur që ne ta zbulojmë sekretin.

ghmyk

Sapota e zezë, përkatësisht pema puding çokollate është pema më e pazakonshme deri më tani. Secili që ka shijuar frytin e kësaj peme thotë që ka shije të njejtë si pudingu i çokollatës. Por, dallimi është që kjo pemë është alternativë më e shëndetshme se deserti i vërtetë. Fryti i pemës përmban katër herë më shumë vitaminë C nga një portokall.

ewgd

Pema tropikale është lloj i kumbullës që rritet në Meksikën lindore, Guatemalë dhe Kolumbi, por kultivohet edhe në Floridë, Australi, Filipine, Republika Dominikane, Kubë dhe Havai. Kur është e pjekur, pema hahet e freskët ose përdoret në reçeta për ëmbëlsira si zëvendësim i çokollatës.

rbfre

dfb re

 
Data e shpalljes 20.08.2014 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook