Vendet më të mira evropiane për studime

 


Web portali Study.eu botoi rezultatet e sondazhit se cilat vende janë më të përshtatshme për studentët, raporton "Lonely Planet".

Vendet janë renditur në bazë të shumë faktorëve të tillë si cilësinë e programit të edukimit (faktori vendimtar që përfaqëson 45 për qind të rezultatin përfundimtar), qasjen në arsim, cilësinë e jetës studentore, me hapjen e tregut të punës për studentët e huaj dhe sigurinë personale.

Ky studim është kryer në vit, dhe Gjermania edhe njëherë dëshmoi se në krye të listës së vendeve evropiane kur bëhet fjalë për arsimin, duke pasur parasysh se ajo ka një sistem arsimor të cilësisë, shumica kolegjet dhe shkollat ​​profesionale janë të financuara nga shteti, dhe studentët paguajne vetëm një pjesë e kostos.

Lista e plotë duket kështu:

1. Gjermania
2. Britania e Madhe
3. Franca
4. Holanda
5. Rusia
6. Zvicra
7. Suedia
8. Belgjika
9. Italia
10. Polonia

Përndryshe, lista nuk ka ndryshuar shumë në krahasim me atë të vitit 2017, përveç se këtë vit, ndër më të mirat, Polonia renditet edhe në vendin e dhjetë.

Informacione të mëtejshme mund të gjenden në këtë link.
 
Data e shpalljes 20.03.2018 në kategorinë Arsim
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook