Pse borra rrit shanset e sulmeve të zemrës?

 
Analiza e kohëve të fundit nga Universiteti i Harvardit ka treguar se në kohën e borrës rreziku i sulmit në zemër është rritur me 23%.Ekspertët besojnë se arsyeja për këtë është gërmimi në dëborë me lopata, stresi që mund të merrni duke u kthyer në shtëpi dhe arritja me vonesë në spital për shkak të kushteve të rrugës me dëborë. Në hulumtimet e tyre, ata kanë analizuar më shumë se 430,000 pacientë të pranuar në spital në Boston nga viti 2010 deri në vitin 2015.

Në ditë pa borë, numri i pacientëve me sëmundje të zemrës është 32% më i ulët. Jennifer Bob, autor i hulumtimit thotë se ndryshimi i klimës globale dhe stuhitë e mëdha të dëborës bëhen më të shpeshta dhe më të forta.

Kuptimi i trendeve në drejtim të dëborës mund të ndihmojë të krijojë një mënyrë më të mirë për të mbrojtur shëndetin publik gjatë muajve të dimrit. Hulumtimi bazohet në një studim tjetër nga shtatori të vitit të kaluar e cila gjeti se moti i keq, veçanërisht në shi dhe mungesa e diellit përkeqësohet sëmundjet kronike.
 
Data e shpalljes 20.02.2017 në kategorinë Shëndet
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook