Banka Botërore do të ndalojë financimin e lëndëve djegëse fosile nga 2019-ta

 
Banka Botërore me një njoftim të rëndësishëm në samitin "Një Planet", i thirrur nga Presidenti francez Emanuel Macron. Banka, e cila u jep kredi vendeve në zhvillim për të rritur rritjen ekonomike, ka njoftuar se nuk do të ofrojë mbështetje financiare për eksplorimin e naftës dhe gazit pas vitit 2019.Gjatë samitit, banka njoftoi një qëndrim që deklaroi se masa është për shkak të nevojës për ndryshim, në një botë që ndryshon me shpejtësi. Në vitin 2015, banka njoftoi se më parë kishte 28 përqind të portofolit të saj të veprimeve të lidhura me klimën deri në vitin 2020. Deklarata e fundit mbi financimin e lëndëve djegëse fosile sugjeron se ata janë në rrugën e duhur për të përmbushur këtë qëllim.

Kjo sigurisht që është një fitore e rëndësishme për avokatët mjedisorë dhe ekonomia në sektorin e energjisë po bëhet gjithnjë e më tërheqëse për entitetet që të kalojnë në energji të rinovueshme. Në të gjithë globin, bëhet më e lirë për të krijuar instalime të reja me energji të rinovueshme sesa për të operuar dhe mirëmbajtur impiantet ekzistuese të termocentralit.

Megjithatë, Banka Botërore thekson se në vendet e varfëra ku ka një përfitim të qartë në drejtim të qasjes së energjisë dhe ku projektet do të korrespondojnë me marrëveshjen e Parisit, ajo do të vazhdojë të financojë. Marrëveshja e Parisit konsiderohet një faktor i rëndësishëm dhe i rëndësishëm në marrjen e vendimit të tyre.
 
Data e shpalljes 19.12.2017 në kategorinë Ekonomia
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook