A do të fillojn edhe meshkujt të përdorin pilula kontraceptive?

 
Për dekada me radhë hulumtuesit u përpoqën për të gjetur metoda alternative të kontracepsionit për meshkuj, por pa sukses.Shkencëtarët britanikë kanë bërë një hap tjetër të rëndësishëm kur është fjala për krijimin e metodave të reja kontraceptive - pilula për njerëzit që mund të ndryshojë jetën seksuale të një milionë çifte. Ata gjetën një sekret se si njerëzit bëjnë ato sterile, por një kohë të caktuar, pra, për të reduktuar mundësinë e spermës për të notuar, raporton Daily Mail. Nëse spermatozoidet nuk mund të notojnë, atëherë ajo nuk mund të fekondoj vezën e femrës.

Ky kontraceptiv i habitshëm do të mirret në formën e një pilule ose spray nazale ose edhe pak minuta para aktit seksual. Pas disa ditësh, sperma dhe pjellshmëria do të kthehet në normale.

Për krahasim, gratë duhet të ndaluar duke marrë pilula kontraceptive për muaj përpara se të vendosë që ata duan të mbeten shtatzënë. Përveç kësaj, kjo metodë e re ndihmojë çiftet ku gruaja, për arsye mjekësore, mund të mos marrë pilula.

Dobësitë e vetme për të cilat shkencëtarët paralajmërojnë është se gratë nuk kanë besim njerëzit që pinin pilulë e tyre.
 
 
Data e shpalljes 19.11.2016 në kategorinë Shëndet
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook