Rekord i ri: Japonia me mbi 65.000 njëqindvjeçarë

 
32.000 japonezë këtë vit festuan ditëlindjen e 100të. Por, ekonomia nuk mund ta durojë këtë gjë.

bhjhjhj

Të dhëna të reja nga Ministria japoneze për shëndet, punë dhe politikë sociale zbulojnë që Japonia theu rekordin e vet për numër më të madh të njëqindvjeçarëve në popullsi, 46 vite me rradhë.

Do të thotë që asnjë shtet në botë nuk ka përqindje më të madhe të njerëzve që kanë arritur ditëlindjen e tyre të 100të.

Sado që të duket si gjë pozitive, kjo është barrë për ekonominë vendase. Deri më vitin 2060, përqindja e njerëzve më të vjetër se 65 vjet mund të jetë 40%. Gjeneratat që duhet ti trashëgojnë të moshuarit, nuk janë aq të disponuar për riprodhim.
 
Data e shpalljes 19.09.2016 në kategorinë Ekonomia
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook