Njihuni me fizikantin 12 vjeçar

 
Universiteti prestigjioz Canadia pranoi një djalë 12-vjeçar nga studimet Indonezi në fizikë.Cendikiavian "Dickie" Surjatmadzha u pranua në Universitetin e Waterloo në Ontario me bursë. "Kjo është një burim frymëzimi për shumë fëmijë indonezë dhe studentë", tha ambasadori Indonesian në Kanada.

Falë gjenisë së tij, djali u anashkalua disa klasave në Indonezi, ai ishte në gjendje për të mësuar gjuhën angleze. Ai thotë se është i ngazëllyer dhe ëndrrat e zbulimeve që lidhen me prodhimin e energjisë nga burime të rinovueshme.

"Sot për mua është një dhuratë e madhe", ka thënë Dickey, i cili ka një IQ 189.

 
Data e shpalljes 19.09.2016 në kategorinë Arsim
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook